Svamptoast

En tjock skiva bröd med svamp och örter står på en träskiva.

Publicerat:

Tillagningstid:

Svamp och en skiva bröd. Det är det viktigaste i en svamptoast, med lite kärlek kan de enkla ingredienserna förvandlas till en krämig delikat munsbit som du kommer vilja göra fler gånger.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    blandad svamp
  • 1msk
    smör
  • 1st
    finhackad schalottenlök
  • 1klyfta(or)
    finhackad vitlök
  • 2dl
    creme fraiche
  • salt & peppar
  • 1nypa(or)
    finhackad persilja
  • 1nypa(or)
    rivet citronskal
  • surdegsbröd

Så lagar du

1. Rensa och skölj av svampen, torka av noga. Är svamparna stora ska de delas i mindre bitar.

2. Fräs lök och vitlök i smöret i en panna. Tillsätt svampen tills det mesta av fukten avdunstat.

3. Tillsätt creme fraiche och låt puttra tills det tjocknat.

4. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

5. Servera på rostat bröd med smör och toppa med lite persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!