Svamptoast
Publicerat:
2022-10-20Tillagningstid:
Svamp och en skiva bröd. Det är det viktigaste i en svamptoast, med lite kärlek kan de enkla ingredienserna förvandlas till en krämig delikat munsbit som du kommer vilja göra fler gånger.
Ingredienser
4portioner
- 400gblandad svamp
- 1msksmör
- 1stfinhackad schalottenlök
- 1klyfta(or)finhackad vitlök
- 2dlcreme fraiche
- salt & peppar
- 1nypa(or)finhackad persilja
- 1nypa(or)rivet citronskal
- surdegsbröd
Så lagar du
1. Rensa och skölj av svampen, torka av noga. Är svamparna stora ska de delas i mindre bitar.
2. Fräs lök och vitlök i smöret i en panna. Tillsätt svampen tills det mesta av fukten avdunstat.
3. Tillsätt creme fraiche och låt puttra tills det tjocknat.
4. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
5. Servera på rostat bröd med smör och toppa med lite persilja.