Tacos med hemmagjorda bröd
Publicerat:
2022-11-22Tillagningstid:
Det är främst inom matlagning matbananen, eller kokbananen som den också kallas för används till. Matbananen har ett fastare fruktkött och ett lägre sockerinnehåll än den vanliga bananen. Matbananen används mycket i Afrika, Asien och Latinamerika.
Ingredienser
2 - 4portioner
Bröd
- 4stmatbananer
- Ca 3 mskbananmjöl, eller tills degen blir formbar
- 1tsksalt
- 1/2dlvatten
Fyllning
- 3stkycklingfilé
- 1tsktogarashi peppar
- 2msksesamolja
- 1mskolivolja
- 1tsksalt
- 2tskrökt paprikakrydda
- 1tsk5 spice krydda
Avokadokräm
- 1paketsilk tofu
- 1stlime
- 1stavokado
- 1krmsalt
Salsa
- 1stmango
- 1knippa(or)koriander
- 1stgurka
- 3sttomat
- 1strödlök
- 1dlponzo soya
- 2stchili, röd och grön
- 1/2stsalladskål
- 1dlhasselnötter
- 2tsksalt
Så lagar du
- Börja med degen till tortillabröden. Skär och koka matbananerna i en kastrull tills de blir mjuka. Mixa dem sedan till en massa, tillsätt lite vatten och salt och blanda i bananmjöl. Arbeta degen tills den blir fast.
- Platta ut degen med en tortillapress så att det blir tunna runda plattor. Stek bröden i en torr stekpanna tills de får färg.
- Skär kycklingen i lagom bitar. Marinera i sesamolja, 5 spice krydda, togarashi, rökt paprika, salt och peppar. Stek sedan kycklingen i torr stekpanna.
- Förbered salsan. Finhacka mango, koriander ,gurka, tomat, rödlök och röd/grön chilli. Tillsätt ponzo soya.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna med salt. Häll sedan på nötterna på salsan och blanda runt.
- Blanda avokadokrämen genom att mixa silk tofu med avokado, saften och zesten från en lime och smaka av med salt.
- Strimla salladskål. Lägg kålen i botten av tacosen. Tillsätt kycklingen, salsan och toppa med avokadokrämen och koriander.