Taiyaki
Publicerat:
2023-03-21Ingredienser
4portioner
Anko:
- 190gröda kidneybönor
- 500gvatten (ej till blötläggning)
- 300gsocker
Chokladkräm:
- 250gmjölk
- 65gsocker
- 60gäggula
- 25gmajsstärkelse
- 15gsmör
- 15gkakao
Taiyaki:
- 170gmatolja
- 65gsocker
- 100 gägg (två stycken)
- 230gmjöl
- 6gbakpulver
- 190gmjölk
- 6gvaniljsocker
Så lagar du
Anko - Gör så här:
Lägg bönorna i blöt över natten. Följande dag, koka bönorna mjuka med vattnet och sockret. Sila av sockret/vattnet och mixa bönorna släta i en matberedare (eventuellt behöver du tillsätta lite vatten till mixen för att få massan slät). Kyl ned.
Chokladkräm - Gör så här:
Koka upp mjölk, socker och kakao. Blanda ihop äggula och majsstärkelse. Temperera ägguleblandningen med den varma mjölkblandningen. Blanda tillbaka allt och koka till 95 grader. Rör ned smör och sila. Kyl ned.
Taiyaki - Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser tillsammans. Häll alla de våta ingredienserna i de torra och rör smeten slät med en visp. Smeten skall likna en pannkakssmet men lite tjockare.
Värm ditt Taiyakijärn (på en gasspis) och häll smeten i en av formarna. Toppa med den släta bönpastan och toppa med lite smet. Förslut järnet och vänd det. Sätt en timer på 3 minuter och rotera järnet var trettionde sekund. Låt Taiyakin svalna lite innan servering.