Tortilla med grön sparris

Tortilla med grön sparris

Publicerat:

En klassisk tortilla espanola i lite ny tappning med grön sparris som passar perfekt att förbereda och ha med sig på picknicken.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    fast potatis
  • 1
    liten gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1knippa(or)
    sparris (8-10 stycken)
  • 4-5
    ägg
  • 1dl
    olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

  1. Skala och skiva potatisen och löken tunt. Vispa ihop äggen i en bunke.
  2. Stek potatisen i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknar och får lite färg, ca 10 minuter. Tillsätt löken, vitlök, krydda med salt och peppar och stek tills löken mjuknar.
  3. Sila bort oljan och lägg potatisen i bunken med äggen och blanda försiktigt så inte potatisen går sönder.
  4. Lägg ner sparrisen i en oljad stekpanna ca 25 cm i diameter och häll därefter på potatisblandningen.
  5. Stek på medelvärme ca 10 minuter. Vänd med hjälp av en tallrik och stek ytterligare ca 10 minuter. Låt tortillan stå minst 30 minuter före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!