Tortilla med grön sparris
Publicerat:
2024-05-06En klassisk tortilla espanola i lite ny tappning med grön sparris som passar perfekt att förbereda och ha med sig på picknicken.
Ingredienser
4portioner
- 600gfast potatis
- 1liten gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 1knippa(or)sparris (8-10 stycken)
- 4-5ägg
- 1dlolivolja
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
- Skala och skiva potatisen och löken tunt. Vispa ihop äggen i en bunke.
- Stek potatisen i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknar och får lite färg, ca 10 minuter. Tillsätt löken, vitlök, krydda med salt och peppar och stek tills löken mjuknar.
- Sila bort oljan och lägg potatisen i bunken med äggen och blanda försiktigt så inte potatisen går sönder.
- Lägg ner sparrisen i en oljad stekpanna ca 25 cm i diameter och häll därefter på potatisblandningen.
- Stek på medelvärme ca 10 minuter. Vänd med hjälp av en tallrik och stek ytterligare ca 10 minuter. Låt tortillan stå minst 30 minuter före servering.