Varm chokladfudge med frysta bär och vaniljglass
Publicerat:
2023-11-01Tillagningstid:
Drömmig, krämig fudge/kolasås med frysta bär är så enkelt, men ändå alltid lika populärt bland gästerna. Du kan förbereda den i förväg, men den är så snabb, så du kan svänga ihop den på 5 minuter. Perfekt när det kommer oväntat besök!
Ingredienser
8portioner
- 1burk(ar)sötad kondenserad mjölk
- 100gmörk choklad, knappar/hackad
- 2msksmör
- 1nypa(or)flingsalt
- frysta bär, vaniljglass
Så lagar du
- Värm kondenserad mjölk och choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen har smält.
- Dra kastrullen från plattan och rör ner smör och salt.
- Servera genast eller ljummen med frysta bär och glass.
Tips
Förvara i burk med lock i kylen, där håller den minst två veckor. Värm upp den ca 20 sekunder i micron innan servering.