Varm chokladfudge med frysta bär och vaniljglass

I ett gammalt, tunt likörglas ligger det frysta bär i botten, en stor rund kula vaniljglass ovan på. Över glassen hälls det en tjock choklad fudge.

Publicerat:

Tillagningstid:

Drömmig, krämig fudge/kolasås med frysta bär är så enkelt, men ändå alltid lika populärt bland gästerna. Du kan förbereda den i förväg, men den är så snabb, så du kan svänga ihop den på 5 minuter. Perfekt när det kommer oväntat besök!

Ingredienser

8portioner

  • 1burk(ar)
    sötad kondenserad mjölk
  • 100g
    mörk choklad, knappar/hackad
  • 2msk
    smör
  • 1nypa(or)
    flingsalt
  • frysta bär, vaniljglass

Så lagar du

  1. Värm kondenserad mjölk och choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen har smält.
  2. Dra kastrullen från plattan och rör ner smör och salt.
  3. Servera genast eller ljummen med frysta bär och glass.

Tips

Förvara i burk med lock i kylen, där håller den minst två veckor. Värm upp den ca 20 sekunder i micron innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!