Vit sparris med grapefrukt och körveldressing
Publicerat:
2023-04-25Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 12stvita sparris
- 1stägg
- 1stcitron
- 1stgrapefrukt
- 1mskdijonsenap
- 1mskmajonnäs
- 1klyfta(or)vitlök
- 6msksolrosolja
- 1kruk(or)körvel
- havssalt och nymalen svartpeppar
Till servering: Grillat bröd
Så lagar du
1. Koka ägget 7–8 minuter och kyl ner det, skala och finhacka därefter ägget.
2. Skala sparrisen noggrant. Koka upp en kastrull med saltat vatten och citronsaft från 1 citron, tillsätt sparrisen och låt sjuda i 5–8 minuter tills den är mjuk, men med lite motstånd när du sticker i den.
3. Riv skalet från grapefrukten, spara en nypa och lägg resten i en liten skål. Skala grapefrukten och spara 4–5 hela klyftor till monteringen av salladen, pressa resten genom en fin sil ned i skålen med skalet. Tillsätt senap och majonnäs och vispa ihop tills det är väl blandat, vispa sedan i solrosoljan i en jämn stråle. Rör ner det hackade ägget, finriven vitlök och körveln. Smaka av med salt och peppar.
4. Lyft sparrisen från pannan och låt rinna av kort på en tallrik klädd med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Dela ner sparrisen på ett serveringsfat och häll över dressingen. Avsluta med att bryta över grapefruktklyftorna samt ett stänk av det rivna skalet.
Servera med grillat bröd.