Vit sparris med grapefrukt och körveldressing

Vit sparris och grapefrukt med dressing ovanpå en mönstrad tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett friskt och gott sparristillbehör till grillat med tydlig syra och en härligt krämig dressing.

Ingredienser

4portioner

  • 12st
    vita sparris
  • 1st
    ägg
  • 1st
    citron
  • 1st
    grapefrukt
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1msk
    majonnäs
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 6msk
    solrosolja
  • 1kruk(or)
    körvel
  • havssalt och nymalen svartpeppar

Till servering: Grillat bröd

    Så lagar du

    1. Koka ägget 7–8 minuter och kyl ner det, skala och finhacka därefter ägget.

    2. Skala sparrisen noggrant. Koka upp en kastrull med saltat vatten och citronsaft från 1 citron, tillsätt sparrisen och låt sjuda i 5–8 minuter tills den är mjuk, men med lite motstånd när du sticker i den.

    3. Riv skalet från grapefrukten, spara en nypa och lägg resten i en liten skål. Skala grapefrukten och spara 4–5 hela klyftor till monteringen av salladen, pressa resten genom en fin sil ned i skålen med skalet. Tillsätt senap och majonnäs och vispa ihop tills det är väl blandat, vispa sedan i solrosoljan i en jämn stråle. Rör ner det hackade ägget, finriven vitlök och körveln. Smaka av med salt och peppar.

    4. Lyft sparrisen från pannan och låt rinna av kort på en tallrik klädd med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Dela ner sparrisen på ett serveringsfat och häll över dressingen. Avsluta med att bryta över grapefruktklyftorna samt ett stänk av det rivna skalet.

    Servera med grillat bröd.

    Dela det här receptet med dina vänner!