Yakitori på svamp
Ingredienser
4portioner
- 12stshitakesvamp
- 8stchampinjoner
- 4-5stsalladslök
- 2-3mskolja
- 1msksesamfrö
- ca 12stgrillspett
Taresås
- 2dlsojasås
- 2dlmirin
- 1dlsake
- 75gfarinsocker
- 2msksherryvinäger
- 5-6stvitlöksklyftor, pressade
- 4-5stsalladslök, finhackad
- 8cmingefära, finhackad
- 2mskhel svartpeppar
Så lagar du
Förberedelser:
1.Lägg spetten i vatten en timme.
2. Hacka och pressa ingredienserna till såsen.
Såsen:
3. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull.
4. Reducera långsamt såsen tills den halverats i kastrullen.
5. Sila såsen i en behållare
Spett:
6. Rensa salladslöken och skär i 4-5 cm bitar.
7. Rensa svampen och skär i 4-5 cm bitar vid behov.
8. Varva svamp och lök på spetten.
9. Pensla spetten med sås.
10. Grilla på hög värme, vänd regelbundet.
11. Pensla med sås en gång under grillningen.
12. När de är färdiga så pensla med sås en gång till och strö över sesamfrö.
13. Servera.