Källberg berättar om spelet bakom sensationella vändningen: ”Det är jättegalet”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för OS-final i bordtennisens lagtävling.

Den stora hjälten Anton Källberg berättar om dramatiken i den avgörande matchen.

– Det är jättegalet, säger han till SVT Sport.

Sverige hamnade i ett 0–2 underläge mot Japan innan både Kristian Karlsson och Truls Möregårdh vann sina respektive möten och kvitterade till 2–2.

Det bäddade för ett avgörande där Anton Källberg klev upp mot Tomakazu Harimoto. Och där visade han mental styrka. 26-åringen vann med 3–2 i set – och det tog Sverige till final.

OS i Paris 2024

– Jag kände att det väl skulle vara tråkigt att det skulle sluta så här om jag skulle förlora till ett tredje set. Men jag fick otroligt stöd på bänken även när det såg som värst ut. De sa att det ändå såg okej ut och att jag skulle ändra smågrejer för att det skulle gå bra om jag fick med mig lite bollar och han blev nervös. Det är klart att det fanns anledning att sluta tro på det och sluta kämpa – det var bara att ge allt, varenda boll.

I finalen, som spelas 15:00 under fredagen, väntar antingen Kina eller Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet