Den omdebatterade frågan om två äldreboenden i Hudiksvall avgjordes idag av kommunfullmäktige: Rosenborg och Ingsta kommer att stängas. Foto: SVT

Klart: Äldreboendena Rosenborg och Ingsta stängs

Uppdaterad
Publicerad

Idag beslutade kommunfullmäktige i Hudiksvall att avveckla äldreboendena Rosenborg i Näsviken och Ingsta i Rogsta. Beslutet är en del av en strategi för att effektivisera äldreomsorgen och anpassa den för framtiden.

Den omdebatterade frågan om två äldreboenden i Hudiksvall avgjordes idag av kommunfullmäktige: Rosenborg och Ingsta ska läggas ner.

De boende kommer i första hand att erbjudas lägenheter på Skyttegillet ett nytt äldreboende, som beräknas vara klart för inflytt under januari 2025.

– Information till de berörda kommer att ske löpande, bland annat genom inbjudan till informationsmöte på respektive boende och möjlighet för anhöriga att göra studiebesök på Skyttegillet, skriver kommunen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.