Bild som visar justitieminister Gunnar Strömmer som håller upp ett papper med texten ”Nya verktyg till polisen” och ”Längre straff för farliga personer”. Till höger finns en ung flicka som tittar mot kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Är det säkrare på Kungsmässan nu?” Hör justitieminister Gunnar Strömmer svara på frågorna från flickorna som behövde fly skjutningen. Foto: SVT

Här svarar ministern på flickornas frågor om skjutningen på Kungsmässan

Publicerad

Flera barn tvingades fly skottlossningen på Kungsmässan. I SVTs intervju tog 11-åriga Novalie och Sophie chansen att ställa regeringen till svars. Nu har de fått svar – från justitieministern.

Hur ska regeringen få bukt med skjutningar? Hör justitieminister Gunnar Strömmer (M) svara på flickornas frågor i klippet ovan.

Tvillingarna Sophie och Julia Wirsén och deras två kompisar hamnade mitt i kaoset i samband med skottlossningen på Kungsmässan i Kungsbacka.

I klippet nedan berättar de hur de försökte gömma sig från gärningsmannen.

11-åriga flickorna flydde skottlossningen på Kungsmässan

Novalie, Julia, Elisabeth och Sophie på palts i Kungsmässan i Kungsbacka, drygt en vecka efter skjutningen i köpcentrumet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt de 11-åriga flickorna och hör om hur de tog sig igenom den dramatiska händelsen i Kungsmässan i Kungsbacka. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning på Kungsmässan

Mer i ämnet