Johan i Grythyttan köpte bilförsäkring – nekades ändå ersättning vid motorfel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad ska man göra när man har köpt en försäkring, men nekas ersättning? Starta klippet och hör Johan Walstads tips. Foto: SVT

Efter SVT:s granskning: Garantibolaget betalar Johan från Grythyttan pengar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Johan Walstads problem med bilförsäkring blivit uppmärksammat av SVT väljer nu Svenska garantibolaget att betala honom 25 000 kronor i ersättning.

– Jag kommer inte rekommendera någon att anlita den här typen av bolag, säger han.

För Johan Walstad från Grythyttan är månader av tjafs med Svenska garantibolaget – och en oro över att tvingas åtgärda felet för egna pengar – till slut över.

– Jag är nöjd till hundra procent. Men hela processen kunde gått mycket smidigare om de bara hade varit ärliga från början.

Svenska garantibolaget

Efter att SVT publicerat granskningen och börjat söka företaget fick Johan besked om han skulle ersättas.

– Garantibolaget ska ha kredd för att de insett sina fel och brister. Det ska lyftas fram att de har gjort rätt för sig nu.

Men trots att det slutade lyckligt för hans egen del efter den publicitet hans fall har fått, har han inte mycket förtroende kvar för branschen.

Företagets förklaring

Anledningen till att han inte har fått ersättning för att åtgärda felet på sin bil beror på ett ”missförstånd i kommunikationen”, enligt Johan Walstad.

– De hade tydligen skickat ett mejl till mig i maj som hade hamnat i deras utkast och sen har det blivit en miss i kommunikationen enligt företaget.

Nu har de betalat hela summan 25 000 kronor.

– De skrev till mig att de lyssnar på Allmänna Reklamationsnämnden rekommendationer och bad mig om ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska garantibolaget

Mer i ämnet