– Nej, några sådana signaler har vi tyvärr inte fått, säger Rima Dauod, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö. Varför vet jag inte, det kan vara så att de inte tror att beslutet verkligen kommer att verkställas.
Men beslutet står fast. Och från i eftermiddag är polisen beredda att hjälpa till med att tömma lägret.
– Vi har fått och beviljat en begäran om handräckning, säger Lars Förstell, informatör på polisen. Det är ett beslut som inte kan överprövas.
Men när själva tömningen ska genomföras lämnas inga besked om.
– Vi väntar på besked från polisen om tidpunkten, säger Rima Dauod. Men det kommer att ske skyndsamt.
Ingen personal på plats
Malmö stads miljöförvaltning kommer inte att ha någon personal på plats vid lägret under dagen.
– De boende har fått tid på sig till i dag, sedan väntar vi på besked från polisen om när vi kan börja städa, säger Jeanette Silow, tf miljödirektör, till SVT Nyheter Skåne på söndagsförmiddagen.
– Polisen brukar inte säga när de planerar gå in, men vi är beredda och har en organisation klar att hantera städningen.
Några ytterligare övertalningsförsök av de boende planeras inte från Malmös miljöförvaltnings sida.
– De är informerade om vad som gäller, säger avdelningschefen på Malmö miljöförvaltning Jeanette Silow. Och de vet att de kan vända sig till sociala resursförvaltningen för att lösa sin akuta boendesituation.
Manifestationer väntas
Men även om själva tömningen av lägret skulle dröja så lär tidpunkten klockan 16 i eftermiddag inte att gå obemärkt förbi. På sociala medier sprids uppmaningar om solidaritesaktioner för de som bor i kåkstaden.
– Några ansökningar om demonstrationstillstånd har vi inte fått, säger Lars Förstell. Men vi måste räkna med att det blir manifestationer. Och vi har en skyldighet att se till att även icke tillståndsgivna manifestationer kan genomföras.