Från 1 november kan tillsvidareanställda i Region Kronoberg få bidrag på tusen kronor till skor. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Skobidrag föreslås för anställda i Region Kronoberg

Publicerad

Från 1 november kan tillsvidareanställda i Region Kronoberg få bidrag på tusen kronor till skor.

För att försöka bli en mer attraktiv arbetsgivare föreslår nu den politiska majoriteten i Region Kronoberg ett skobidrag motsvarade 1 000 kronor för tillsvidareanställda i regionen.

– Kommunal har länge drivit frågan om fria arbetsskor för Kommunals yrkesgrupper som i sitt arbete går och står mycket. Vi är nu glada för att idag ha nått resultat som gynnar våra medarbetare som vi nu tillsammans med den nya politiska ledningen får vara med och presentera, säger Jenny Sjöström, sektionsordförande för Kommunal Hälso- Sjukvård och Trafik i Kronoberg, i ett pressmeddelande.

Tanken är att skobidraget kommer att kunna nyttjas från och med den första november i år. Förslaget kommer att beredas av regionstyrelsens personalutskott nästa vecka. Därefter kommer ett beslut tas av regionstyrelsen i mitten av oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.