Ballong i regnbågsfärger och Naomi Henftling, gruppledare i RFSU Stockholms ungdomsgrupp

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Naomi Henftling, gruppledare i RFSU Stockholms ungdomsgrupp, svara på tre frågor om dejting som ung queer och ge sina bästa tips. Foto: Alva Collin/SVT

Dejta som ung queer – här är utmaningarna

Publicerad

Hur är det att dejta som ung queer? Vilka utmaningar finns och är det svårare i vissa områden? Det diskuterades i ett panelsamtal under prideveckan i Stockholm.

– Trots att vi är väldigt progressiva finns det fortfarande stora svårigheter med att helt öppet vara sig själv, säger Naomi Henftling, gruppledare i RFSU Stockholms ungdomsgrupp.

Under prideveckan hölls ett panelsamtal om hur det är att dejta som ung och queer.

Hatbrott mot queerpersoner är något som är vanligt förekommande när extrema krafter mobiliserar sig, enligt Naomi Henftling.

Stockholm Pride 2024

Träffades på fester

Hon berättar att hon själv har haft tur i dejtingvärlden genom att en nära familjevän tagit med henne på fester och sammanhang där hon kunnat träffa andra unga hbtqi+-personer. Naomi belyser att det finns flera föreningar i civilsamhället som samlar queera ungdomar med specifika intressen, exempelvis idrottsföreningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Pride 2024

Mer i ämnet