Störningar i tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå påverkar de resande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Delar av tågsträckan mellan Sundsvall och Umeå ersätts fortfarande av bussar. Foto: Aisha Sundgren/SVT

Nya stopp i tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå – problemen fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatta problem med tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå. Tanken var att tågen skulle rulla nu, dock med förseningar, men på måndag förmiddag var det återigen stopp.

– Det är nästan alltid problem på den här sträckan så jag är van, säger tågresenären Caroline.

Problemet är ett systemfel som måste åtgärdas och Trafikverket tror det kommer att ta omkring sex veckor innan det är klart. Tågtrafiken var planerad att rulla igen från i fredags kväll, men med förseningar. Men på måndag förmiddag var delar av sträckan fortfarande ersatt av bussar.

– Det är tydligen krångel med tåget och nu försöker jag ta reda på hur jag ska ta mig vidare med buss, berättar Göran Lundgren som är på väg hem till Härnösand.

Tågstrul mellan Umeå och Sundsvall sommaren 2024

”Brist på information”

Informationen om ersättningsbussarna på måndagen var inte helt klar för tågresenärerna. Göran Lundgren var inte den enda som hade svårt att få information om ersättningsbussarna.

– Vi missade ersättningsbussen för vi trodde tåget skulle komma så nu får vi hitta på något i Sundsvall, säger en pappa som reser med sin familj.

Enligt trafikverket ska tågen från och med nu kunna rulla på sträckan – med försening – tills felet är åtgärdat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågstrul mellan Umeå och Sundsvall sommaren 2024

Mer i ämnet