30-åriga Mohamed Kombo kom till Sverige för två år sedan. I hemlandet Tanzania är homofobin utbredd. Homosexualitet är inte tillåtet och där kan hbtqi-personer tvingas gå under jord för att inte bli angivna. Mohamed kände till slut att han inte hade något val.
Enligt FN:s flyktingorgan Unhcr är hbtqi-flyktingar en särskilt utsatt grupp i behov av extra stöd.
Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, RFSL, har särskilda avdelningar för asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtqi-personer: Newcomers.
Stor i Västmanland
Det finns elva avdelningar spridda över landet.
Västmanlands Newcomersavdelning har ett 100-tal medlemmar, vilket gör den till en av landets största – bara Malmö och Göteborg är större.
Vilka länder medlemmarna kommer ifrån varierar, men just nu kommer många från afrikanska länder som Uganda, Gambia och Tanzania berättar Johanna Eriksson, ordförande för RFSL Västmanland.
– Situationen för hbtqi-personer i Ryssland har ju kraftig försämrats på kort tid, så vi har även medlemmar från Ryssland, säger hon.
I klippet: ”Första gången jag bar regnbågsflaggan var jag rädd” – följ med när SVT möter delar av RFSL Västmanlands Newcomers.
Bokstav för bokstav: Har du koll på paraplybegreppet hbtqi+?