Aroniaglögg med chili och marsalavin

en kastrull med glögg och massor av stjärnanis, citroner och chili

Publicerat:

Att koka egen glögg är enkelt och man får precis så mycket kryddighet som man själv tycker om. Aronia passar bra till glögg med sin sträva smak.

Ingredienser

  • 1liter
    stark aroniasaft
  • 3msk
    honung
  • 2msk
    socker
  • 1/2st
    citron, i skivor
  • 6st
    kryddnejlikor
  • 3st
    kardemummakapslar/ eller 1 tsk krossad kardemumma
  • 1/2st
    vanlijstång
  • 1st
    kanelstång
  • 1st
    stjärnanis
  • 1/2st
    färsk röd chilli
  • 1dl
    marsalavin

Så lagar du

Alla ingredienser får sakta sjuda 15-20 minuter så att smakerna intensifieras. Sötman kan justeras beroende på hur sockrad saften är. Sila glöggen och servera den i vackra glas.

Dela det här receptet med dina vänner!