Lingonsill med rosmarin

Lingonsill med rosmarin

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Lingon och rosmarin är ett bra smakpar. Det här receptet kräver lite förberedelser. Blöttlägg sillfiléerna kvällen innan eller senast två timmar innan du lägger dem i ättikslagen.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    lättsaltade sillfiléer (blötlagda minst ett par timmar innan tillagning)
  • 0,5dl
    ättika (10%)
  • 1dl
    socker
  • 1,5dl
    vatten
  • 5st
    krossade kryddpepparkorn
  • 1st
    gul lök
  • 1dl
    lingon
  • 2cl
    gin (valfritt)
  • 1kvist(ar)
    rosmarin

Så lagar du

OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.

  1. Koka upp ättikan, vattnet, sockret och kryddpeppar. 
  2. Skala löken och lägg i bitar tillsammans med frysta lingon. Låt stå och svalna i rumstemperatur.
  3. När lagen är sval, blanda i gin om ni önskar det. Ta fram sillen, skär i portionsbitar och häll sedan den rumstempererade lagen över och sätt i en kvist rosmarin.
  4. Låt lingonsillen stå i kylen minst en natt innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!