Lingonsill med rosmarin
Publicerat:
2023-12-18Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Lingon och rosmarin är ett bra smakpar. Det här receptet kräver lite förberedelser. Blöttlägg sillfiléerna kvällen innan eller senast två timmar innan du lägger dem i ättikslagen.
Ingredienser
4portioner
- 300glättsaltade sillfiléer (blötlagda minst ett par timmar innan tillagning)
- 0,5dlättika (10%)
- 1dlsocker
- 1,5dlvatten
- 5stkrossade kryddpepparkorn
- 1stgul lök
- 1dllingon
- 2clgin (valfritt)
- 1kvist(ar)rosmarin
Så lagar du
OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.
- Koka upp ättikan, vattnet, sockret och kryddpeppar.
- Skala löken och lägg i bitar tillsammans med frysta lingon. Låt stå och svalna i rumstemperatur.
- När lagen är sval, blanda i gin om ni önskar det. Ta fram sillen, skär i portionsbitar och häll sedan den rumstempererade lagen över och sätt i en kvist rosmarin.
- Låt lingonsillen stå i kylen minst en natt innan servering.