Rostad vitlökssill
Publicerat:
2023-12-18Tillagningstid:
Smakrik sill med rostad vitlök och persilja.
Ingredienser
4portioner
- 1sthel vitlök
- 200gmatjessill
- 2mskrostad vitlök
- 1dlmajonnäs
- 1msksoja
- 2mskfinskuren persilja
- 1mskpressad citron
Så lagar du
OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.
- Rosta en hel vitlök i ugn på 180° tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ta ut, låt svalna, skala och pressa till en mjuk massa.
- Skär sillen i fina bitar, häng av den ordentligt genom att lägga den i en sil eller i ett kaffefilter så spadet rinner av.
- Blanda majonnäs, rostad vitlök, soja och persilja. Smaka av med citron. Lägg i sillen och låt stå i kylskåp en stund innan den är klar att äta.