Gingravad forell
Publicerat:
2023-12-18Tillagningstid:
Smakrik forell med lingon och rosmarin.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1-2skiva(or)färsk benfri forellfilé med skinnet kvar på beroende på hur mycket du vill ha
- 2dlfinhackad persilja
- 1/2dlfinskuren rosmarin
- 1dlsocker
- 1dlsalt
- 1dlgin (valfritt)
- 1dllingon
Så lagar du
- Hacka persilja, finskär rosmarin. Blanda med salt, socker, lingon och om du önskar gin.
- Strö över blandningen på forellens köttsidor.
- Lägg ihop forellfiléerna med köttsidorna mot varandra.
- Lägg fisken i en form och låt fisken stå i rumstemperatur i två timmar så gravningen börjar.
- Sedan kan du ställa den kallt. Vid servering, plocka bort örter och kryddor från laxen. Skär upp fisken i tunna skivor.
För bästa smak brukar Michael grava forell i ca två till tre dagar innan servering.