Gingravad forell

Gingravad forell

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik forell med lingon och rosmarin.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1-2skiva(or)
    färsk benfri forellfilé med skinnet kvar på beroende på hur mycket du vill ha
  • 2dl
    finhackad persilja
  • 1/2dl
    finskuren rosmarin
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    salt
  • 1dl
    gin (valfritt)
  • 1dl
    lingon

Så lagar du

  1. Hacka persilja, finskär rosmarin. Blanda med salt, socker, lingon och om du önskar gin.
  2. Strö över blandningen på forellens köttsidor.
  3. Lägg ihop forellfiléerna med köttsidorna mot varandra.
  4. Lägg fisken i en form och låt fisken stå i rumstemperatur i två timmar så gravningen börjar.
  5. Sedan kan du ställa den kallt. Vid servering, plocka bort örter och kryddor från laxen. Skär upp fisken i tunna skivor.

För bästa smak brukar Michael grava forell i ca två till tre dagar innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!