Hovmästarsås med chili och ingefära

Hovmästarsås med chili och ingefära

Publicerat:

Tillagningstid:

Tycker du att vanlig hovmästarsås är för söt? Då är denna ett utmärkt alternativ. Pikant hovmästarsås i ny form, med chili och ingefära. Passar också bra som salladsdressing.

Ingredienser

4portioner

  • 3msk
    osötad senap
  • 1msk
    socker
  • 0,5dl
    hackad dill
  • 1msk
    finskuren mild chili utan frön
  • 2msk
    finhackad inlagd ingefära
  • 1msk
    ättika
  • 2dl
    rapsolja
  • salt

Så lagar du

  1. Blanda senap, socker, dill, chili och ingefära i en bunke.
  2. Tillsätt ättikan och sen oljan droppvis eller i en fin stråle under kraftig omrörning så att såsen blir tjock. Om du blir trött i armen av att röra går det bra att använda elvisp.
  3. Smaka av med salt. Låt såsen stå en stund innan du serverar den.

Dela det här receptet med dina vänner!