Boquerones (publikens bästa recept)
Publicerat:
2023-12-18Publikens bästa recept - boquerones! I detta recept gör vi Max Mickelssons version, vi lägger strömming omlott med den marinerade strömmingen och rostad paprika på ett fat. Julens ögonmat.
Ingredienser
4portioner
- 400gdragen strömming (strömmingsfiléer utan skinn)
- 1 röd, 1 gul, 1 grön paprika
- fintärnad tomat
- finhackad persilja
- minisalladsblad eller motsvarande
Marinad
- 4stvitlöksklyftor
- saft från 1,5 citron
- 1,5dlolivolja
- 2-3tsksalt
- svartpeppar från kvarn
Så lagar du
OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.
- Marinera de dragna strömmingarna. Låt dem stå i kallt i 1 dygn.
- Rosta paprikan i 250 grader (grill eller översta delen av ugnen) så att skalet blir bubbligt och svart. Lägg i en bunke och lägg på några lager plastfolie. När de svalnat skala dem. Skär dem i vackra smala strimlor.
- Lägg upp strömming-paprika-strömming. Sprid de små tomatkuberna på sidan om. Skeda lite marinad över. Garnera till slut med persilja och små salladsblad.