Boureki
Ingredienser
- Zucchini, så mycket du vill ha
- Sötpotatis, några stycken
- Potatis, lagom mycket
- Morot, en eller två
- salt
- peppar
- färsk mynta
- Rödlök
- olivolja
- mizitha (får- och -getost)
Så lagar du
- Ta så mycket zucchini du vill ha.
- Några sötpotatisar, en morot. Eller två.
- Så mycket vanlig potatis så att det blir lagom,
- Några rediga nävar salt, peppar och plocka sedan ihop ett knippe finfin mynta från trädgården.
- Skär i rödlök.
- Blanda och blanda igen.
- Känn efter tills dina händer tycker att känns bra.
- Släng ihop på en bra plåt.
- Dränk allt i olivolja.
- Täck med färsk mizithra (får - och -getost)
- Klappa den med händerna så att den blir trygg och lugn.
- Skjuts in i ugnen i tre timmar.
Ha lagom värme. - Καλή οράχη!