Boureki

På en ljust rosa duk ser vi en vit tallrik med en rejäl portion, av en grekisk grönsaksgratäng med mizithra.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • Zucchini, så mycket du vill ha
  • Sötpotatis, några stycken
  • Potatis, lagom mycket
  • Morot, en eller två
  • salt
  • peppar
  • färsk mynta
  • Rödlök
  • olivolja
  • mizitha (får- och -getost)

Så lagar du

  1. Ta så mycket zucchini du vill ha. 
     
  2. Några sötpotatisar, en morot. Eller två. 
     
  3. Så mycket vanlig potatis så att det blir lagom, 
     
  4. Några rediga nävar salt, peppar och plocka sedan ihop ett knippe finfin mynta från trädgården. 
     
  5. Skär i rödlök. 
     
  6. Blanda och blanda igen. 
     
  7. Känn efter  tills dina händer tycker att känns bra. 
     
  8. Släng ihop på en bra plåt. 
     
  9. Dränk allt i olivolja. 
     
  10. Täck med färsk mizithra (får - och -getost) 
     
  11. Klappa den med händerna så att den blir trygg och lugn. 
     
  12. Skjuts in i ugnen i tre timmar. 
    Ha lagom värme.
  13. Καλή οράχη!

Dela det här receptet med dina vänner!