Fröknäckebröd

I en lila liten skål ligger olika stora bitar med fröknäcke, höger om skålen ligger en bit fröknäcke med smör på.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ett gott och smakrikt knäckebröd med massa härligt tuggmotstånd som är superenkelt att göra.

Ingredienser

6 - 12portioner

  • 0,5dl
    linfrö
  • 1dl
    vatten att blötlägga linfröna i
  • 0,5dl
    skalade sesamfrö
  • 0,5dl
    pumpafrö
  • 0,75dl
    solroskärnor
  • 1dl
    majsmjöl
  • 0,5dl
    olivolja
  • 1tsk
    flingsalt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 150 grader (över och undervärme).
  2. Blötlägg linfrön 1h innan du börjar baka.
  3. Blanda ihop alla ingredienser, förutom flingsalt, till en kladdig smet.
  4. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och tryck ut till ett tunt lager. Ta bort det översta bakplåtspappret och lägg bakplåtspappret med smeten på, på en plåt. 
  5. Strö över flingsalt och grädda fröknäcket i mitten av ugnen i ca 60 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!