Lussebullesnittar

Gyllengula snittar ligger på hög, vi ser russin lite här och där i dem, pärlsockret lyser vitt mot de härligt gula snittarna.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

De här segmjuka härligheterna med MYCKET saffranssmak, russin och pärlsocker är perfekt när man vill ha lussebullar på en gång. Ät dem varma direkt från plåten om du vill. Det går bara inte att hålla sig!

Ingredienser

40portioner

  • 2paket
    saffran à 0,5g
  • 0,5st
    lime, eller citron. juice
  • 200g
    smör
  • 2dl
    socker
  • 1dl
    ljus sirap
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2msk
    vaniljsocker
  • 5dl
    vetemjöl
  • 1-2dl
    russin
  • pärlsocker, till garnering

Så lagar du

  1. Lägg russinen i blöt i vatten minst 1h innan du börjar baka kakorna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Lägg saffranspulvret i en skål och pressa ner saft från lime eller citron i den. Rör om ordentligt.
  4. Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.
  5. Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop bara precis tills att du får en deg.
  6. Tillsätt russinen och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.
  7. Dela degen i 4 delar och forma 4 längder på plåtarna (2 längder per plåt).
  8. Tryck till varje längd med fingrarna eller gaffel (platta inte ut degen, de behöver fortfarande marginal att smälta ut när de gräddas).
  9. Garnera med pärlsocker och grädde dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills att de inte längre är glansiga, fått lite färg på kanterna men fortfarande är mjuka i  mitten.
  10. Låt längderna svalna på plåten innan du skär upp i snittkakor.
  11. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Dela det här receptet med dina vänner!