Fudge med vit choklad, tranbär, pistage och grökålspulver
Publicerat:
2024-12-09Tillagningstid:
En go' bit med bär och nötter.
Ingredienser
4 - 16portioner
- 1dlvispgrädde
- 3dlströsocker
- 100gsmör
- 1msksirap
- 75gvit choklad
- 1stapelsin, skal
- 1tskingefära, finriven
- 1dlpistagenötter, hackade
- 1dltranbär eller lingon, torkade och hackade
Grönkålspulver
- 2/3stgrönkålshuvud
Så lagar du
Grönkålspulver
- Repa blad från stjälkarna
- Förväll bladen i kokande vatten
- Slunga bladen torra (helst i salladsslunga)
- Sprid ut på plåtar med bakplåtspapper
- Torka i 60 gradig ugn i ca 5 tim
- Mixa de torra bladen till pulver med hjälp av matberedare.
Fudge med vit choklad
- Blanda grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull
- Koka ca 20 min på låg värme till en tjock glansig smet till 120 grader, rör då och då.
- Låt smeten svalna något och blanda sen i hackad vit choklad. Låt smälta och rör om
- Blanda i apelsin och ingefära
- Blanda i hälften av pistagenötterna och hälften av tranbären
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper form ca 12x20 cm
- Strö över pistagenötter, tranbär och grönkålspulver
- Låt svalna
- Skär i bitar med hjälp av en vass kniv