Fudge med vit choklad, tranbär, pistage och grökålspulver

I en skål ligger ett bakplåtspapper, det är packat med fudge. Vi ser i fudgen både bär och nötter, toppat med ett härligt grönt pulver.

Publicerat:

Tillagningstid:

En go' bit med bär och nötter.

Ingredienser

4 - 16portioner

  • 1dl
    vispgrädde
  • 3dl
    strösocker
  • 100g
    smör
  • 1msk
    sirap
  • 75g
    vit choklad
  • 1st
    apelsin, skal
  • 1tsk
    ingefära, finriven
  • 1dl
    pistagenötter, hackade
  • 1dl
    tranbär eller lingon, torkade och hackade

Grönkålspulver

  • 2/3st
    grönkålshuvud

Så lagar du

Grönkålspulver

  1. Repa blad från stjälkarna
  2. Förväll bladen i kokande vatten
  3. Slunga bladen torra (helst i salladsslunga)
  4. Sprid ut på plåtar med bakplåtspapper
  5. Torka i 60 gradig ugn i ca 5 tim
  6. Mixa de torra bladen till pulver med hjälp av matberedare. 

 

Fudge med vit choklad

  1. Blanda grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull
  2. Koka ca 20 min på låg värme till en tjock glansig smet till 120 grader, rör då och då.
  3. Låt smeten svalna något och blanda sen i hackad vit choklad. Låt smälta och rör om
  4. Blanda i apelsin och ingefära
  5. Blanda i hälften av pistagenötterna och hälften av tranbären
  6. Häll smeten i en form med bakplåtspapper form ca 12x20 cm
  7. Strö över pistagenötter, tranbär och grönkålspulver
  8. Låt svalna
  9. Skär i bitar med hjälp av en vass kniv

 

Dela det här receptet med dina vänner!