Ghraybeh

Ett fat med bakverket ghraybeh

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Dessa småkakor från mellanöstern verkligen smälter i munnen och är försvinnande goda! Ghee är klarifierat smör som man använder mycket i mellanöstern, men det går precis lika bra att använda sig av smör.

    Ingredienser

    20portioner

    • 500g
      vetemjöl
    • 250g
      rumstempererat ghee (klariferat smör, går bra med smält smör)
    • 200g
      florsocker
    • 20 st
      pistagenötter

    Så lagar du

    1. Blanda först ghee med florsockret och rör samman tills de är välblandade.
    2. Tillsätter mjölet lite åt gången och blanda ihop med ghee-smeten. Blanda med väl rengjorda händer för att få till en välarbetad deg.
    3. Slå in degen i plastfolie och ställ i kylen i minst 30 min.
    4. När du väl tagit ut degen borde den vara svår att arbeta men den blir lättare att forma när värmen från händerna kommer i kontakt med den när du formar bollar.
    5. Ta ca 1 msk degbit och forma till en liten boll, tryck fast en pistagenöt på varje boll. Lägg på en bakplåstspappersklädd plåt.
    6. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 10 min tills botten på kakorna börjar få lite gyllene färg.

    Dela det här receptet med dina vänner!