Ghraybeh
Publicerat:
2024-09-17Tillagningstid:
Dessa småkakor från mellanöstern verkligen smälter i munnen och är försvinnande goda! Ghee är klarifierat smör som man använder mycket i mellanöstern, men det går precis lika bra att använda sig av smör.
Ingredienser
20portioner
- 500gvetemjöl
- 250grumstempererat ghee (klariferat smör, går bra med smält smör)
- 200gflorsocker
- 20 stpistagenötter
Så lagar du
- Blanda först ghee med florsockret och rör samman tills de är välblandade.
- Tillsätter mjölet lite åt gången och blanda ihop med ghee-smeten. Blanda med väl rengjorda händer för att få till en välarbetad deg.
- Slå in degen i plastfolie och ställ i kylen i minst 30 min.
- När du väl tagit ut degen borde den vara svår att arbeta men den blir lättare att forma när värmen från händerna kommer i kontakt med den när du formar bollar.
- Ta ca 1 msk degbit och forma till en liten boll, tryck fast en pistagenöt på varje boll. Lägg på en bakplåstspappersklädd plåt.
- Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 10 min tills botten på kakorna börjar få lite gyllene färg.