Lisas fyllda dadelbollar

Ett fat med dadelbollar

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabb godsak som rör sig i mellanlandet mellan fika och godis – oerhört smarrig! De färska dadlarna finns att köpa i kyldisken på grönsaksavdelningen och förutom att vara goda är de en bra källa till fiber, kalium, koppar och vitamin B6.

Ingredienser

10portioner

  • 10
    färska dadlar
  • 50g
    mörk choklad
  • 1tsk
    smör
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 0,5dl
    rostade, finhackade pistagenötter
  • 2msk
    tahini
  • ca 1tsk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

  1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. 
  2. Rör ner smör och flingsalt i chokladen. 
  3. Kärna ur dadlarna med ett litet snitt med en kniv. (Dadlarna ska fyllas så öppna dem inte för mycket.) 
  4. Skaka din burk med tahini ordentligt i ca ½ minut för att den ska blandas ordentligt i burken (det ska man alltid göra innan man använder sin tahini) och blanda med rostade, finhackade nötter. 
  5. Fyll dadlarna med nötblandningen. Doppa dadlarna i choklad så de täcks och lägg på ett bakplåtspapper. 
  6. Toppa med rostade sesamfrön och ev lite flingsalt. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!