Lisas fyllda dadelbollar
Publicerat:
2024-09-17Tillagningstid:
Snabb godsak som rör sig i mellanlandet mellan fika och godis – oerhört smarrig! De färska dadlarna finns att köpa i kyldisken på grönsaksavdelningen och förutom att vara goda är de en bra källa till fiber, kalium, koppar och vitamin B6.
Ingredienser
10portioner
- 10färska dadlar
- 50gmörk choklad
- 1tsksmör
- 1 nypaflingsalt
- 0,5dlrostade, finhackade pistagenötter
- 2msktahini
- ca 1tskrostade sesamfrön
Så lagar du
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Rör ner smör och flingsalt i chokladen.
- Kärna ur dadlarna med ett litet snitt med en kniv. (Dadlarna ska fyllas så öppna dem inte för mycket.)
- Skaka din burk med tahini ordentligt i ca ½ minut för att den ska blandas ordentligt i burken (det ska man alltid göra innan man använder sin tahini) och blanda med rostade, finhackade nötter.
- Fyll dadlarna med nötblandningen. Doppa dadlarna i choklad så de täcks och lägg på ett bakplåtspapper.
- Toppa med rostade sesamfrön och ev lite flingsalt. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.