Glögg sour

Glögg sour

Publicerat:

Tillagningstid:

Tips! Vill Du göra en alkoholfri variant här kan du koka en apelsinsockerlag istället för att använda cointreau och självklart ta alkoholfri glögg.

Ingredienser

  • 4msk
    Cointreau
  • 4msk
    citronsaft
  • 4msk
    frysta lingon
  • 2dl
    rödvinsglögg
  • 2dl
    färskpressad apelsinsaft
  • 1st
    äggvita från 1 ägg (eller 1 dl aquafaba från kikärtor)
  • is

Så lagar du

Receptet är beräknat till 4 drinkar.

1. Blanda lingon och cointreau i en shaker (eller i en större syltburk med lock om du inte har en shaker).

2. Mortla lingonen i cointreaun grovt. Tillsätt resten av ingredienserna förutom is. Sätt på lock och skaka allt kraftigt tills du fått ett ljusrosa skum.

3. Tillsätt is och skaka lite till tills du har en kall skummig drink. Normalt sett silar man bort isen när man serverar en sour, men här vill du ha kvar lingonen så häll upp allt på glas och servera genast (man silar bort isen för att den inte ska smälta och späda ut drinken).

Dela det här receptet med dina vänner!