Glöggkokta päron med mascarpone
Publicerat:
2023-11-29Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Inkokta päron är en underbar dessert som dessutom går att variera på en mängd olika vis. Här är päronen kokta i glögg. En perfekt liten dessert inför den stundande julen!
Ingredienser
4portioner
- 4-8päron beroende på storlek
- 1flaska rödvinsglögg
- 2dlströsocker
Mascarponekräm
- 250gmascarpone
- 2dlvispgrädde
- 1citron, zesten
- 2-3mskflorsocker
Så lagar du
- Skala päronen och skär botten så de kan stå stadigt.
- Koka upp glögg. Lägg i päronen och koka på låg värme (låt dem sjuda) tills päronen är mjuka. Cirka 15 minuter.
- Låt dem sedan svalna i lagen och ställ in dem i kylen minst 6 timmar.
- Rör mascarponeosten med lite grädde florsocker och citronzest till en kräm.
- Ta upp päronen ur lagen och lägg på tallrik. Servera med mascarponekrämen till.
- Lagen kan du hetta upp igen och använda som alkoholfri glögg!