Grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich

Publicerat:

Tillagningstid:

Det är inte mycket som slår en grilled cheese. Om man dessutom fyller den med svensk gårdsost så blir det en riktig fullträff! Försök hitta en bra variation på ostarna så det blir en trevlig variation genom hela tuggan. Bygg den med tre skivor bröd, istället för två, så får du en lite större macka som räcker till en måltid.

Ingredienser

4portioner

  • 12skiva(or)
    luftigt ljust bröd
  • 100g
    svensk långlagrad hårdost av parmesantyp (alt. parmesan)
  • 150g
    mellanlagrad svensk gårdost (bondost med bra smältegenskaper)
  • 150g
    svensk getost
  • 1dl
    majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • 50g
    smör, till stekning

Så lagar du

  1. Riv den hårdlagrade osten fint och skiva ner de andra två i lite tjockare skivor.
  2. Varva ostarna och bygg mackan i tre lager men spara lite av den finrivna osten till stekning.
  3. När mackan är färdigbyggd så bre den runt om med ett tunt lager majonnäs och stek den i smör på medelvärme tills den har en gyllen färg runt om.
  4. Lyft upp mackan och häll ner den sista rivna osten i pannan och lägg tillbaks mackan för en sista sväng med oststekning.
  5. Servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!