Grundrecept våfflor

Våfflor på tallrik

Publicerat:

Riktigt frasiga våfflor behöver inte vara en efterrätt i fjällen, utan kan också vara ett perfekt tillbehör till råbiff, skagenröra eller en soppa. Tricket för finaste fraset är att göra smeten i förväg och förvara den kallt så det blir stor kontrast mellan den kalla smeten och det heta järnet! Undvik våffeltorn, utan lägg de färdiga våfflorna på ett galler. Värm i ugnen på 75 grader om det behövs.

Ingredienser

4portioner

  • 125g
    smör
  • 2st
    ägg
  • 2dl
    mjölk
  • 4dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 0,5tsk
    salt
  • 2dl
    mineralvatten

Så lagar du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
  3. Sikta ner mjölet i bunken. Tillsätt bakpulver och salt och rör om försiktigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mineralvatten.
  4. Ställ gärna i kylen en timme innan du ska grädda våfflorna.

Dela det här receptet med dina vänner!