Grundrecept våfflor
Publicerat:
2023-02-03Riktigt frasiga våfflor behöver inte vara en efterrätt i fjällen, utan kan också vara ett perfekt tillbehör till råbiff, skagenröra eller en soppa. Tricket för finaste fraset är att göra smeten i förväg och förvara den kallt så det blir stor kontrast mellan den kalla smeten och det heta järnet! Undvik våffeltorn, utan lägg de färdiga våfflorna på ett galler. Värm i ugnen på 75 grader om det behövs.
Ingredienser
4portioner
- 125gsmör
- 2stägg
- 2dlmjölk
- 4dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 0,5tsksalt
- 2dlmineralvatten
Så lagar du
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
- Sikta ner mjölet i bunken. Tillsätt bakpulver och salt och rör om försiktigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mineralvatten.
- Ställ gärna i kylen en timme innan du ska grädda våfflorna.