Våfflor med friterad kyckling och lönnsirap
Publicerat:
2023-02-03Tillagningstid:
En amerikansk brunchklassiker som egentligen görs med belgiska våfflor. Har man inte ett sådant järn går det finfint med ”vanliga” våfflor. Storheten i denna rätt är det salta, det söta och det krispiga som tillsammans blir helt oemotståndligt! Lite New York hemma i erat eget kök!
Ingredienser
- 1sats(er)våfflor
Kyckling
- 600gkycklinglårfilé
- 1,5dlgräddfil
- 2tskpaprikapulver
- 2tsksenapspulver
- 2tskvitlökspulver
- 1tsksalt
- 0,5tskcayennepeppar
Panering
- 3dlvetemjöl
- 1,5tskbakpulver
- 1tsksalt
- 1tskpaprikapulver
Till servering
Så lagar du
1. Blanda gräddfil med kryddorna. Lägg i en plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna och knåda ordentligt så de täcks av gräddfilen. Lägg i kylskåpet i minst en timme, gärna över natten.
2. Gör våfflorna innan du börjar fritera kycklingen och håll dem varma i ugnen (75 grader).
3. Häll upp mjöl i en djup tallrik och blanda ner bakpulver, salt och paprikapulver. Vänd kycklingbitarna i mjölet så de täcks ordentligt och låt ligga på ett bakplåtspapper så att mjölet torkar lite.
4. Hetta upp ca 1 liter olja i en vid kastrull tills den är 180 grader.
5. Fritera 4 – 5 kycklingbitar i taget i cirka 5 minuter så den får ordentligt med färg.
6. Servera kycklingen med våfflorna. Ringla över lönnsirap och garnera gärna med bär.