Höstersjörullar med jordnötsdipp

Rullar av rispapper fyööda med grönsaker och rotfrukter på en blåmelerad tallrik.

Publicerat:

Alltid när man skall lära sig att ta in en ny råvara på tallriken lönar det sig att börja med ett bekant koncept. I vårrullar har man risnudlar eller glasnudlar, i Höstersjörullar byts nudlarna ut mot alger med smak av hav.

Ingredienser

Höstersjörullar

  • 1
    stor morot
  • 200g
    rödkål
  • 1
    gurka
  • 1
    stort äpple
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 100g
    rörhinna (alger)
  • 10skiva(or)
    rispapper

Jordnötsdipp

  • 1dl
    jordnötssmör
  • 2msk
    sojasås
  • 1msk
    citronsaft
  • 1-2msk
    vatten

Så lagar du

  1. Skölj grönsakerna och äpplen, och skär i tunna strimlor. Skölj även myntan.
  2. Fyll ett stort fat med varmt vatten. Doppa rispappret i varma vattnet några sekunder, så att den mjuknar.
  3. Placera några löv mynta på rispappret, ca en fjärdedel från kanten. Lägg strimlad morot, rödkål, gurka och äpple över myntan. Toppa till sist med alger.
  4. Rulla ihop rispappret. Vik först den korta översidan ovanpå strimlorna. Vik sedan in högra och vänstra sidan, och rulla sedan ihop helheten.

Ät som sådana eller dippa i jordnötsdipp eller något motsvarande.

Jordnötssmör

Rör ihop jordnötssmör med sojasås och citronsaft. Späd ut med vatten tills du får en lämplig konsistens. Såsen kan till en början verka skära sig, men fortsätt blanda så jämnar den ut sig.

Dela det här receptet med dina vänner!