Kycklingfilé i senapssås med cornichons och kapris
Publicerat:
2024-10-28Tillagningstid:
En mycket lättlagad kycklingrätt och extra smak sätter tillbehören.
Ingredienser
4portioner
- 600gkycklingfilé eller innerfilé av kyckling
- smör till stekning
- 1tsksalt
- nymald svartpeppar
- 1dlvatten
- 2dlcrème fraiche
- 2mskjapansk soja
- 2mskdijonsenap
- 2msksöt svensk senap
Tillbehör
- ris eller pressad potatis
- cornichons
- små kapris
- 200gsvartkål
- olivolja eller smör till fräsning
Så lagar du
1. Skölj och koka riset enligt förpackningen. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna runt om i omgångar, salta och peppra under tiden. Flytta över kycklingen i en gryta.
2. Häll vatten, crème fraiche, soja, senapssorterna i stekpannan. Vispa samman och koka upp och häll såsen över kycklingen i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
3. Skölj, strimla och fräs svartkålen några minuter i stekpanna med olivolja eller smör. Salta lätt.
4. Servera kycklingen med ris, cornichons, kapris och fräst svartkål.
5. Servera kycklingen med kapris, cornichons, fräst svartkål och ris.