Kycklingfilé i senapssås med cornichons och kapris

en tallrik med vitt och blått mönster, vi ser tre högar till vänster en hög med ris på tallriken, till höger en hög med grönkål, och i mitteln närmast kameran ser vi rejäla kycklingbitar med sås, toppat med hackade kapris och cornichons.

Publicerat:

Tillagningstid:

En mycket lättlagad kycklingrätt och extra smak sätter tillbehören.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    kycklingfilé eller innerfilé av kyckling
  • smör till stekning
  • 1tsk
    salt
  • nymald svartpeppar
  • 1dl
    vatten
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2msk
    japansk soja
  • 2msk
    dijonsenap
  • 2msk
    söt svensk senap

Tillbehör

  • ris eller pressad potatis
  • cornichons
  • små kapris
  • 200g
    svartkål
  • olivolja eller smör till fräsning

Så lagar du

1. Skölj och koka riset enligt förpackningen. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna runt om i omgångar, salta och peppra under tiden. Flytta över kycklingen i en gryta.

2. Häll vatten, crème fraiche, soja, senapssorterna i stekpannan. Vispa samman och koka upp och häll såsen över kycklingen i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.

3. Skölj, strimla och fräs svartkålen några minuter i stekpanna med olivolja eller smör. Salta lätt.

4. Servera kycklingen med ris, cornichons, kapris och fräst svartkål.

5. Servera kycklingen med kapris, cornichons, fräst svartkål och ris.

Dela det här receptet med dina vänner!