Lyxiga danska scones
Publicerat:
2024-01-26Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Dessa scones gör man med bakpulver och slipper därför vänta på att degen ska jäsa, perfekt när man behöver ett sista minuten-recept.
Ingredienser
8portioner
- 8dlvetemjöl
- 1tskflingsalt
- 1,5tskbakpulver
- 0,5dlrårörsocker
- 200grumsvarmt smör
- 1stägg
- 2dlmjölk, 3% fetthalt
Pensling
- 1stlätt uppvispat ägg
Garnering
- rårörsocker
Till Servering
- Cream cheese
- blåbärskompott, eller valfri sylt
Så lagar du
- Sätt ugnen på 250 grader (över och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver och rårörsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Arbeta ihop vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
- Stjälp ut degen på mjölat bakbord och platta ut den till en cirka 3 cm tjocklek med kavel eller händerna. Skär degen i portions stora trekantiga bitar. Lägg på plåten med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över rårörsocker.
- Grädda sconesen i mitten av ugnen av ugnen i 10-15 minuter, eller tills de har fått en fin gyllene färg. Servera direkt tillsammans med cream cheese och blåbärskompott.