Pizza margherita
Publicerat:
2024-07-30När SVT:s korrespondent i Italien Jennifer Wegerup bjuder på mat, blir det en pizza i vedeldad ugn. Allra helst gör hon Margherita, den ursprungliga pizzan. På en äkta Margherita ska det bara vara tomat och ost. Mozzarella är det på alla pizzor.
Ingredienser
- pizzadeg (gör egen eller köp färdig)
- hela tomater på burk (välj italienskt märke)
- mozzarella (gärna buffelmozzarella)
- olivolja
- färsk basilika
Så lagar du
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Gör bullar av degen och kavla ut på plåtar.
- Häll tomaterna i en skål och mosa sönder med händerna.
- Sprid ut tomatsåsen på den utrullade degen på plåten.
- Häll på lite olivolja och salt.
- In i ugnen i cirka 5 minuter.
- Lägg mozzarellan i en skål, och krama ur vätskan, dela i små bitar.
- Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på mozzarellan.
- Grädda ytterligare cirka 1 minut.
- Ta ut pizzan och garnera med färsk basilika och lite mer olivolja, samt lite flingsalt. Ät med en gång. Pizzan ska varken bli torr eller blöt.