Pizza margherita

Pizza margherita

Publicerat:

När SVT:s korrespondent i Italien Jennifer Wegerup bjuder på mat, blir det en pizza i vedeldad ugn. Allra helst gör hon Margherita, den ursprungliga pizzan. På en äkta Margherita ska det bara vara tomat och ost. Mozzarella är det på alla pizzor.

Ingredienser

  • pizzadeg (gör egen eller köp färdig)
  • hela tomater på burk (välj italienskt märke)
  • mozzarella (gärna buffelmozzarella)
  • olivolja
  • färsk basilika

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Gör bullar av degen och kavla ut på plåtar.
  3. Häll tomaterna i en skål och mosa sönder med händerna.
  4. Sprid ut tomatsåsen på den utrullade degen på plåten.
  5. Häll på lite olivolja och salt.
  6. In i ugnen i cirka 5 minuter.
  7. Lägg mozzarellan i en skål, och krama ur vätskan, dela i små bitar. 
  8. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på mozzarellan.
  9. Grädda ytterligare cirka 1 minut.
  10. Ta ut pizzan och garnera med färsk basilika och lite mer olivolja, samt lite flingsalt. Ät med en gång. Pizzan ska varken bli torr eller blöt.

Dela det här receptet med dina vänner!