Quesadillas
Publicerat:
2024-07-09Tillagningstid:
Quesadilla är en mexikansk maträtt som även är vanlig i USA, där SVT:s korrespondent Fouad lärt sig göra sina favorit-quesadillas. Fouad gillar tunna tortillabröd som fylls med kyckling, grönsaker och ost. Men quesadillas, kan fyllas med valfria ingredienser och även kött är vanligt i både Mexiko och USA.
Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfiléer i strimlor
Marinad
- 3mskolja
- 1tskmalen spiskummin
- 1tskmalen koriander
- 1tskrökt paprikapulver
- 1tskchilipulver alt. vanligt paprikapulver
- 1stlime, saften
- ½dlinlagda jalapeños, hackade
- 1dlapelsinjuice
Grönsaker
- isbergssallad, strimlad
- 2sttomater, hackade
- 1dlmajs
- 1dlgurka, hackad
Tortillas
- 4ststora tortillabröd
- 4dlriven ost
- rapsolja
Så lagar du
- Blanda marinaden, och gnid in kycklingen. Lägg i en plastpåse i kylen i minst en halvtimma men gärna längre, t ex över natten.
- Stek kycklingen, lägg på ena sidan av ett tortilla bröd. Lägg på lite av grönsakerna, sedan 1 dl riven ost på varje. Vik ihop och stek i lite rapsolja tills osten smälter. Tryck lite på brödet, så att Quesadillan hålls ihop av osten.
- Skär i tre trekanter och servera med sallad, guacamole och inlagda jalapeños.