Quesadillas

Quesadillas

Publicerat:

Tillagningstid:

Quesadilla är en mexikansk maträtt som även är vanlig i USA, där SVT:s korrespondent Fouad lärt sig göra sina favorit-quesadillas. Fouad gillar tunna tortillabröd som fylls med kyckling, grönsaker och ost. Men quesadillas, kan fyllas med valfria ingredienser och även kött är vanligt i både Mexiko och USA.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer i strimlor

Marinad

  • 3msk
    olja
  • 1tsk
    malen spiskummin
  • 1tsk
    malen koriander
  • 1tsk
    rökt paprikapulver
  • 1tsk
    chilipulver alt. vanligt paprikapulver
  • 1st
    lime, saften
  • ½dl
    inlagda jalapeños, hackade
  • 1dl
    apelsinjuice

Grönsaker

  • isbergssallad, strimlad
  • 2st
    tomater, hackade
  • 1dl
    majs
  • 1dl
    gurka, hackad

Tortillas

  • 4st
    stora tortillabröd
  • 4dl
    riven ost
  • rapsolja

Så lagar du

  1. Blanda marinaden, och gnid in kycklingen. Lägg i en plastpåse i kylen i minst en halvtimma men gärna längre, t ex över natten. 
  2. Stek kycklingen, lägg på ena sidan av ett tortilla bröd. Lägg på lite av grönsakerna, sedan 1 dl riven ost på varje. Vik ihop och stek i lite rapsolja tills osten smälter. Tryck lite på brödet, så att Quesadillan hålls ihop av osten.
  3. Skär i tre trekanter och servera med sallad, guacamole och inlagda jalapeños.

Dela det här receptet med dina vänner!