Rabarbersnittar

Rabarbersnittar

Publicerat:

Tillagningstid:

En liten läcker munsbit! En creméux kan låta avancerat men är förvånansvärt enkelt och har en underbar konsistens som är svår att inte älska och laga om och om igen. Här i kombination med rabarber som är i säsong och kolakaksbotten med kardemumma… Testa!

Ingredienser

Kolakaksbotten med kardemumma

  • dl
    vetemjöl
  • 1dl
    strösocker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 3msk
    ljus sirap
  • 1nypa(or)
    salt
  • 100g
    smör
  • 1tsk
    mortlade kardemummakärnor (valfritt)

Vit chokladcrémeux

  • 1st
    gelatinblad
  • 1dl
    grädde
  • 200g
    vit choklad
  • 180g
    grekisk eller turkisk yoghurt

Rabarberkompott

  • 400g
    rabarber
  • 1dl
    strösocker

Så lagar du

Kolakaksbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader (ovan och undervärme).
  2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner sirapen och smöret och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form klädd med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. 

Vit chokladcrémeux

  1. Blötlägg gelatinbladet i iskallt vatten, låt stå minst 5 minuter.
  2. Koka upp grädden i en liten kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, ta av från värmen och rör ner gelatinet så att allt smälter, sedan chokladen och sist yoghurten. 

Rabarberkompott

  1. Tvätta rabarbern ordentligt. Skär den i skivor som är cirka 1/2 cm tjocka.
  2. Koka upp rabarbern med sockret i en kastrull på först medelvärme och sedan låg värme i ca 20 minuter tills du har en tjockare kompott.
  3. Låt svalna. 

Dela det här receptet med dina vänner!