Raw Food cheesecake med saffranssmak och golden milk
Publicerat:
2022-11-22Nyttig cheeskake utan socker.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 3dlCashewnötter
- 1/2dlkokosolja
- 1stvaniljstång
- 1stcitron
- 1stlime
- 1/2dlkokosmjölk
- 1mskagave sirap
- 1pakethallon
- 2paketsaffran
- 1paketfikon
- 1knippa(or)mynta
Kakbotten
- 3dlpekannötter
- 7stdadlar
- 1mskraw kakao
- 1mskriven kokos
- 1tskhavssalt
- 1/2dlkokosolja
- 3tskhampafrön
Golden milk
- 1stfärsk gurkmeja
- 1 stfärsk ingefära
- 5dlmandelmjölk
- 2stkanelstänger
- 2krmkardemumma
- 2tskkokosfett
- 1krmhel svartpeppar
- 2tskagavesirap
- 1stvaniljstång
- vatten
Så lagar du
- Blötlägg cashewnötter i 8 timmar till ostmassan.
- Lägg de blötlagda cashewnötterna i en matberedare. Tillsätt agavesirap, smält kokosolja, kokosmjölk, saffran, saften och zesten från citron och lime och gröp ur en vaniljstång. Mixa till en slät massa.
- Blötlägg dadlar i 15 min. Lägg dem sedan i en matberedare tillsammans med pekannötter, kakao, kokos, smält kokosolja, havssalt och hampafrön. Mixa till en smet.
- Ta en form med avtagbara sidor. Pressa kakbotten jämt i kakformen. Häll sedan på ostmassan och forma fint med en slickepott. Låt kakan stå och stelna i frysen i minst en timme.
- Ta ut kakan dekorerar med hallon och fikon och toppa med myntablad.
Golden milk
- Koka upp vatten och tillsätt gurkmeja, ingefära, kanel, svartpeppar och kokosolja. Låt det koka upp.
- Häll i mandelmjölk, vaniljstång och avsluta med agavesirap och kardemumma.
- Sila av drycken och servera i en fin kopp.