Raw Food cheesecake med saffranssmak och golden milk

Raw food cheese cake med saffranssmak och golden milk

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 3dl
    Cashewnötter
  • 1/2dl
    kokosolja
  • 1st
    vaniljstång
  • 1st
    citron
  • 1st
    lime
  • 1/2dl
    kokosmjölk
  • 1msk
    agave sirap
  • 1paket
    hallon
  • 2paket
    saffran
  • 1paket
    fikon
  • 1knippa(or)
    mynta

Kakbotten

  • 3dl
    pekannötter
  • 7st
    dadlar
  • 1msk
    raw kakao
  • 1msk
    riven kokos
  • 1tsk
    havssalt
  • 1/2dl
    kokosolja
  • 3tsk
    hampafrön

Golden milk

  • 1st
    färsk gurkmeja
  • 1 st
    färsk ingefära
  • 5dl
    mandelmjölk
  • 2st
    kanelstänger
  • 2krm
    kardemumma
  • 2tsk
    kokosfett
  • 1krm
    hel svartpeppar
  • 2tsk
    agavesirap
  • 1st
    vaniljstång
  • vatten

Så lagar du

  1. Blötlägg cashewnötter i 8 timmar till ostmassan. 
  2. Lägg de blötlagda cashewnötterna i en matberedare. Tillsätt agavesirap, smält kokosolja, kokosmjölk, saffran, saften och zesten från citron och lime och gröp ur en vaniljstång. Mixa till en slät massa. 
  3. Blötlägg dadlar i 15 min. Lägg dem sedan i en matberedare tillsammans med pekannötter, kakao, kokos, smält kokosolja, havssalt och hampafrön. Mixa till en smet. 
  4. Ta en form med avtagbara sidor. Pressa kakbotten jämt i kakformen. Häll sedan på ostmassan och  forma fint med en slickepott. Låt kakan stå och stelna i frysen i minst en timme. 
  5. Ta ut kakan dekorerar med hallon och fikon och toppa med myntablad. 

Golden milk 

  1. Koka upp vatten och tillsätt gurkmeja, ingefära, kanel, svartpeppar och kokosolja. Låt det koka upp.
  2. Häll i mandelmjölk, vaniljstång och avsluta med agavesirap och kardemumma. 
  3. Sila av drycken och servera i en fin kopp.
     

 

Dela det här receptet med dina vänner!