Semmelkladdkaka
Publicerat:
2023-02-13Tillagningstid:
Den här godingen består av en kladdkaka med mandelmassa och rikligt med kardemumma, toppad med vispad grädde och mandelflarn.
Ingredienser
12 - 15portioner
- 225gsmör
- 200ggrovt riven mandelmassa
- 1mskmalen kardemumma
- 4dlströsocker
- 4stägg
- 3,75dlvetemjöl
- 1mskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
Garnering
- 2-3dlvispad grädde
- 1dlrostade mandelflarn
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll upp smöret i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna till kladdkakan. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och mandelflarn.
Tips
- Gör semmelkladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl valfri glutenfri mjölmix.
- Gör semmelkladdkakan vegansk genom att byta ut smöret mot samma mängd mjölkfritt margarin, äggen mot 0,5 dl växtbaserad mjölk och vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde (havre-, kokos- eller sojagrädde).