Vitlöksbröd
Publicerat:
2024-09-18Tillagningstid:
Ett säkert kort att ha i rockärmen. Vitlöksbröd är så enkelt att göra och med ett par knep så blir det om möjligt ännu godare. Det här har en knaprig skorpa som täcker ett ljuvligt, mjukt, aromatiskt inkråm när du sätter tänderna i det.
Ingredienser
6portioner
- 1 storciabatta (eller 1 baguette)
- 125gsmör (eller mer, men inte mindre)
- 4vitlöksklyftor, hackade
- 3mskgräslök (eller 1 salladslök), hackad
- 3mskpersilja, hackad
- 3msklagrad hårdost, riven
- salt, vitpeppar, tabasco, pressad citron
Så lagar du
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme, 200 grader varmluft.
- Smält smöret i en kastrull, rör ner vitlök, gräslök och persilja.
- Smaka av med kryddor och citron.
- Dela brödet på längden, lägg på en plåt med snittytan uppåt.
- Fördela smöret över brödet, strö på ost. Rosta i ugnen tills brödet är gyllene.
- Passa det hela tiden, det tar inte många minuter.
Tips! Allergisk mot vitlök?
Om du är allergisk mot vitlök/lök/gräslök så utesluter du det och tillsätter tex timjan eller oregano istället, eller ökar på ostmängden.