Vitlöksbröd

En brödkorg med vitlöksbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett säkert kort att ha i rockärmen. Vitlöksbröd är så enkelt att göra och med ett par knep så blir det om möjligt ännu godare. Det här har en knaprig skorpa som täcker ett ljuvligt, mjukt, aromatiskt inkråm när du sätter tänderna i det.

Ingredienser

6portioner

  • 1 stor
    ciabatta (eller 1 baguette)
  • 125g
    smör (eller mer, men inte mindre)
  • 4
    vitlöksklyftor, hackade
  • 3msk
    gräslök (eller 1 salladslök), hackad
  • 3msk
    persilja, hackad
  • 3msk
    lagrad hårdost, riven
  • salt, vitpeppar, tabasco, pressad citron

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme, 200 grader varmluft. 
  2. Smält smöret i en kastrull, rör ner vitlök, gräslök och persilja. 
  3. Smaka av med kryddor och citron. 
  4. Dela brödet på längden, lägg på en plåt med snittytan uppåt. 
  5. Fördela smöret över brödet, strö på ost. Rosta i ugnen tills brödet är gyllene. 
  6. Passa det hela tiden, det tar inte många minuter.

Tips! Allergisk mot vitlök?

Om du är allergisk mot vitlök/lök/gräslök så utesluter du det och tillsätter tex timjan eller oregano istället, eller ökar på ostmängden.

Dela det här receptet med dina vänner!