Zeytoon parvarde

Zeytoon parvade

Publicerat:

Persisk finhackad sallad med fantastiska smaker av både sötma, sälta och syra som passar bra att servera såväl till ett gott bröd som till en gryta eller på buffé.

Ingredienser

6portioner

  • 4dl
    urkärnade svarta och/eller gröna oliver
  • 3dl
    valnötter, rostade
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • ½st
    granatäpple
  • 3msk
    granatäpplesirap
  • 1dl
    finhackad mynta
  • 2msk
    citronsaft

Så lagar du

  1. Hacka valnötter och oliver mycket fint.
  2. Ta ut kärnorna från granatäpplet och blanda med hacket tillsammans med riven vitlök och övriga ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar och låt gärna stå i kylskåp i minst 3 timmar innan servering.
  3. Dekorera med lite granatäpplekärnor och mynta på toppen vid servering.

Dela det här receptet med dina vänner!