• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

”Simon” säljer sex – kallar det ”ett självskadebeteende”

Uppdaterad
Publicerad

När vi träffas har det gått nästan en vecka sedan Simon senast sålde sex. Han säger att han velat sluta länge – men fortsatt som ett slags självskadebeteende.

– Jag har inte haft redskap att hantera den ångest jag har känt, säger han.

”Simon” minns inte exakt när han började sälja sex, men gissar att det är ungefär fem år sedan och att han under denna tid har sålt sig till runt 600 män.  

- Jag har ju tidigare träffat okända män och haft sex med dem, som ett självskadebeteende, och så var det någon av dessa män som gav mig pengar. Det var så jag halkade in på det här, säger Simon.

Svenskarna och sexet

Simon berättar att han är orolig och väl medveten om de risker han utsätter sig för.  

– Även människor runt omkring mig är jätterädda att någon ska göra mig illa. Jag har bland annat ett målsägandebiträde som har fått mig att inse att jag måste sluta.  

“Jag kommer inte ta mig härifrån” 

I våras sålde “Simon” sex till en man som nyligen blivit villkorligt frigiven.  

– Sättet han var på gjorde mig övertygad om att “jag inte kommer ta mig härifrån”.  

Att han skulle ha ihjäl dig?  

– Ja.  

“Simon” berättar att han polisanmälde mannen för våldtäkt och att han lämnade över en ljudfil där han fyra gånger säger nej.  

– Men det räckte inte till en rättegång, så de släppte honom. Han hade då fått förundersökningsprotokollet med mina personuppgifter, så jag var tvungen att leva skyddat i fem månader, och nu har jag flyttat till en ny adress. 

”Outhärdlig ångest” 

Så vad är det då som driver honom att fortsätta detta självskadebeteende?  

– Främst är det att jag inte har haft redskap att hantera den ångest jag har känt och trauman jag har med mig från när jag var yngre. Ångesten har varit så outhärdlig att det här har varit min enda utväg. Efter terapi har jag fått de redskapen, så nu är det nog för att jag är så van att göra det att jag har fortsatt att sälja.  

“Simon” heter egentligen något annat. 

Läs mer om SVT Nyheters satsning Svenskarna och sexet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskarna och sexet

Mer i ämnet