”Borde inte behöva göra programmet”

Uppdaterad
Publicerad

– Bra, men man borde inte behöva göra ett sådant här program. Så sammanfattar anti-mobbningsprofilen Marwa Karim SVT-satsningen Morgans mission som precis rullat igång i teve.

– Jag tycker att föräldrarna måste hålla koll på sina barn och att lärarna i skolorna måste veta vad deras elever gör, men som vi ser i det här programmet så har inte lärarna koll på att det förekommer mobbning i deras skola, säger Marwa Karim.

Under några månader får tittarna följa en åttondeklass i Ystad och se hur skådespelaren Morgan Alling tillsammans med en mobbningsforskare försöker få klassen på rätt köl genom att bryta onda mönster och beteenden i klassen.

#mobbning

Mobbningen känner Marwa Karim från Hudiksvall alltför väl igen från sin egen uppväxt, då hon inte minst råkade ut för nätmobbning.

– Jag trodde inte det skulle vara så men det är mycket i programmet som jag själv gått igenom. Det pågår fortfarande men drabbar andra elever idag, säger Marwa Karim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#mobbning

Mer i ämnet