”Det känns väldigt bra att ha professionella revisorer på plats”, säger Peter Larsson, kommundirektör. Foto: SVT

Misstänkta övergreppet: Då ska Örebro kommuns utredning av fritidsgården vara klar

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september är målsättningen att den externa utredning Örebro kommun beställt efter det misstänkta sexuella övergreppet vid en fritidsgård ska vara klar.

– Det känns väldigt bra att ha professionella revisorer på plats, säger Peter Larsson, kommundirektör.

Han har ett uppstartsmöte med revisionsbyrån Ernst and young under dagen där ett detaljerat körschema ska tas fram.

– Det handlar bland annat om vilka personer som de ska träffa och vilka dokument som ska gås igenom, säger han.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

I början av augusti inledde kommunen en intern utredning. Resultatet av den kommer att bakas in i den externa utredningen, enligt Peter Larsson.

Fortsatt förtroende

Som SVT Örebro tidigare har rapporterat fanns inte något anställningsavtal med den person som på sannolika skäl misstänks för grovt sexuellt övergrepp på ett barn på fritidsgården. Däremot finns ett avtal med en närstående till honom, en person som enligt uppgifter till SVT inte har arbetat på fritidsgården.

Trots detta har Anna Nordlund, kultur- och fritidsdirektör, uttalat fortsatt fullt förtroende för ansvarig chef som skrev på anställningsavtalet. Lika så Peter Larsson.

– Det är inte så att jag misstror er rapportering men jag vill vänta på den externa utredningen innan jag drar någon slutsats, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Mer i ämnet