Utskrifter av överenskommelser från Örebro kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av händelsen på fritidsgården i Örebro och det som hänt efteråt. Foto: SVT

Tidigare anställd på fritidsgård i Vivalla åtalas för sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas under onsdagen för grovt sexuellt övergrepp mot ett litet barn på fritidsgården i Vivalla i Örebro i somras.

Mannen misstänkts för att i slutet av juli ha begått ett grovt sexuellt övergrepp mot ett barn på fritidsgården i Vivalla. Händelsen orsakade oro i bostadsområdet bland föräldrar, så pass att barnen inte fick gå till fritidsgården.

SVT Örebro kunde avslöja att mannen hade anställts på fritidsgården under ett falskt namn. Något som även lyftes upp av Örebro kommuns externa utredning av fritidsgården.

Bildens vänstra sida visar SVT:s reporter i en grå jacka med röd tröja. På höger sida finns ett dokument.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet när SVT:s reporter sammanfattar utredningen i tre punkter. Foto: SVT

Han häktades i sin frånvaro och greps i Belgien i september. Mannen åtalas nu för grovt sexuellt övergrepp mot barn och i andra hand grovt sexuellt ofredande mot barn.

Skyddande av brottsling

Ännu en anställd person på fritidsgården åtalas för skyddande av brottsling. Enligt åtalet ska den anställde ha undanröjt bevis genom att spola ner ett papper i toaletten.

I förra veckan rapporterade SVT att den tidigare fritidsgårdschefen och vänsterpartisten Jaber Fawaz, stängts av helt under kommunens interna utredningar och att han kan komma att bli polisanmäld av kommunen. Men att det inte har något med det misstänkta sexualbrottet att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.