Strax efter klockan 20.40, svensk tid, stod det till slut klart: En slutgiltig överenskommelse har klubbats på COP26 i Glasgow.
Klimatmötets ordförande Alok Sharma slog klubban i bordet och konstaterade att "Glasgow Climate Pact", som överenskommelsen kallas, har antagits.
Regeringsförhandlare från nästan 200 länder står bakom det nya avtalet om klimatåtgärder. Detta efter att flera länder uttryckt stor besvikelse kring sista minuten-ändringar som Kina och Indien fått igenom rörande att minska utsläppen från kol, den enskilt största källan till utsläpp av växthusgaser.
Ändringen handlar om beslutet att "fasa ner" ("phase down") snarare än att "fasa ut" ("phase out") kolkraft.
Alok Sharma bad, märkbart berörd, om ursäkt men konstaterade att det samtidigt är avgörande att skydda paketet.
- Jag är verkligen ledsen över hur detta har skett. Jag förstår den stora besvikelse som ni känner.
Hans emotionella reaktion möttes av applåder från delagaterna i rummet.
Även EU:s klimatkommissionär Frans Timmermans säger att ett urvattnat språk är nedslående men att det inte bör stoppa överenskommelsen.
Trots att ordalydelser reviderats och försvagats i elfte timmen är det samtidigt historiskt då det är första gången som "fossilt" står inskrivet i ett slutgiltigt COP-avtal.
- Med klimatöverenskommelsen i Glasgow håller vi 1,5-gradersmålet vid liv. Men dess puls är svag. Det kommer bara överleva om vi omvandlar detta till handling, snabbt, sa en märkbart rörd Alok Sharma.
Han möttes av stående ovationer.
Mötet fortsatte långt därefter, och gick bland annat igenom detaljbeslut kring utsläppshandel och hur ofta ländernas klimatplaner ska uppdateras inom ramen för Parisavtalet.