Naturskyddsföreningen: "Dags att omsätta det i handling"
Karin Lexén, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen, skriver i ett uttalande om FN:s klimattoppmöte i Glasgow att det är "glädjande att länderna lyckades komma överens".
- Men trots viktiga framsteg är Glasgowpakten fortfarande inte ett tillräckligt kraftfullt svar på klimatkrisen.
Hon är positiv till att tidigare löften om klimatfinansiering ska infrias, men anser också att världens fattigaste länder behöver mer stöd för att klara av klimatförändringar.
På COP26 kom länderna också överens om hur rapporteringen ska se, något som har förhandlats under många år.
- Många har visat mer vilja än tidigare, och nu är det dags att åka hem och omsätta det i handling, säger Karin Lexén.
Åsa Persson, forskningschef på Stockholm Environment Institute (SEI), säger till nyhetsbyrån TT att det mest positiva är att man kommit har överens om att höja tempot i processen.
- Att man uppmanar länderna att lämna in nya klimatmål redan nästa år och att man kommer att göra tätare uppföljning - varje år i stället för vart femte år som Parisavtalet sa.
Hon nämner också att man enats kring skador och förluster - en ersättning till utvecklingsländer som drabbats hårt av klimatförändringar - som en framgång.
Men likt många andra hade Åsa Persson önskat en starkare skrivning kring utfasningen av kolet.
- Där misslyckades det brittiska ordförandeskapet. Målet som de hade var att skapa en bred allians för att fasa ut kolet globalt, men där lyckades man inte få med de stora användarländerna som Kina och Indien.